Pozitivni potencial otroškega »teženja«

author: Robert Kržišnik, Humus, d. o. o.
published: June 17, 2013,   recorded: May 2013,   views: 12208
Categories

Slides

Related Open Educational Resources

Related content

Report a problem or upload files

If you have found a problem with this lecture or would like to send us extra material, articles, exercises, etc., please use our ticket system to describe your request and upload the data.
Enter your e-mail into the 'Cc' field, and we will keep you updated with your request's status.
Lecture popularity: You need to login to cast your vote.
  Bibliography

Description

Trmoglavljenje, uporništvo, zahtevnost, sitnarjenje in drugo »težavno« otroško vedenje se zdi nujni sestavni del odraščanja, boj z njimi pa sestavni del starševstva. A namesto da otroka skušamo spremeniti, lahko skupaj z njim raziščemo pozitivne motive, ki odganjajo tudi najbolj »težavno« vedenje ter tako pomagamo njemu in sebi. Na predavanju bo beseda tekla o praktičnih načinih, kako razumeti skrito otrokovo sporočilo izza »teženja«, kako mu pomagati konstruktivno izraziti potrebe – ter kako s samosočutjem pomagati samim sebi v najtežjih trenutkih.

See Also:

Download slides icon Download slides: pozitivnapsihologija_krzisnik_potencial_01.pdf (1006.8 KB)


Help icon Streaming Video Help

Link this page

Would you like to put a link to this lecture on your homepage?
Go ahead! Copy the HTML snippet !

Reviews and comments:

Comment1 suzana vidic, January 25, 2021 at 10:28 a.m.:

pozdravljeni!
V prvi vrsti moramo pohvalit vaše nazorno in zelo uporabno predavanje v katerem smo izvedele kar nekaj novosti in dopolnitev situacij in rešitev pri delu tudi v našem poklicu- vzgojitelj. Namreč občutili smo, da se agresija med vrstniki vsakoletno bolj povečuje in ustvarja veliko motenj pri delu z otroki v oddelku. Teženja prinašajo od doma in zato je potrebno staršem na nevsiljiv in svetovalen odnos predstavit kako naj sodelujejo z nami in otroki. Vsako novo svetovanje, novi primeri iz dobre prakse so nam dobrodošli.
Vzgojiteljice: Suzana Vidic, Anita Novosel in Mojca Adlešič.
Ps: Ali lahko prejmemo kakšno potrdilo o ogledu vašega predavanja kot dokaz za našo dokumentacijo. Ne bo to naš zadnji ogled vaših predavan saj smo nad vašim predavanjem navdušene. Najlepša hvala za odgovor.
lp in srečno in uspešno naprej


Comment2 dellgoogle, July 14, 2021 at 12:51 p.m.:

When I need quality writing, I naturally turn to the test writing service on this site https://jetwriting.com/ . The best specialists help me out at any time of the day or night, write in the shortest possible time and at an affordable price

Write your own review or comment:

make sure you have javascript enabled or clear this field: