Nenad Miščević
homepage:http://www.ff.uni-mb.si/zaposleni/osebna.dot?inode=40582&crumbTitle=Nenad%20Mi%C5%A1%C4%8Devi%C4%87%20&pageTitle=Nenad%20Mi%C5%A1%C4%8Devi%C4%87%20
search externally:   Google Scholar,   Springer,   CiteSeer,   Microsoft Academic Search,   Scirus ,   DBlife

Description

Nenad Miščević je rojen 1950, študiral na Univerzi v Zagrebu, Univerzi v Chicagu in Univerzi v Parizu,

Diplomiral je na Univerzi v Zagrebu in doktoriral na Univerzi v Ljubljani. Po začetni zaposlitvi na Univerzi v Zadru, se je v devedestih letih, zaradi nacionalističnih pritiskov, umaknil iz Zadra in predaval v Gradcu, Celovcu in Trstu. Sredi devedesetih je bil povabljen na Univerzo v Maribor, da pomaga pri ustanovitvi oddelka za analitično filozofijo. V tem času je bil tudi gostujoči profesor na Univerzi v Genevi, in pa zunanji član CREA-e, Paris.

Danes je redni profesor na Oddelku za filozofijo, FF UM, prav tako predava, kot, na CEU-ju (Central European University), Budimpešta - kjer je tudi vodja doktorskega programa, in sodeluje z Univerzo na Reki, pri čemer je vsa ta leta ostal zvest tradiciji analitične filozofije. Je avtor številnih knjig, znanstvenih in strokovnih člankov ter drugih prispevkov, organizator simpozijev, konferenc, urednik monografij in avtor delov monografij. Prav tako že trideset let objavlja v revijah, kolumnah in v komentarjih, zdaj predvsem v zagrebškem Jutranjem listu.


Lectures:

lecture
flag Dan filozofije
as author at  Svetovni dan filozofije »Poresničnost: med resnico in lažjo«, Maribor 2017,
770 views
  lecture
flag O smislu življenja
as author at  OpeningUpSlovenia: Univerza v Mariboru,
1448 views
lecture
flag Čefurji vabljeni!
as author at  Out of the Box Seminar,
1716 views