Event: Conferences » Other » Nacionalni posvet: Slovenija v četrti industrijski revoluciji Nacionalni posvet: Slovenija v četrti industrijski revoluciji

View orderType of content

 
 
 
 
 
 

Language

 
 
 
 
 
 
 

Year

From:
To:

 


...Search a Keyword

 
 
event header image

Slovenija v 4. industrijski revoluciji   

Nacionalni posvet: Slovenija v četrti industrijski revoluciji

Nacionalni posvet Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije z naslovom: Slovenija v četrti industrijski revoluciji je organiziral Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije v sodelovanju z Mednarodno podiplomsko šolo Jožefa Stefana in partnerskimi organizacijami.

Prva industrijska revolucija je uporabila vodo in paro za mehanizacijo proizvodnje. Druga je s pomočjo elektrike ustvarila masovno proizvodnjo. Tretja je z uporabo elektronike in informacijske tehnologije avtomatizirala proizvodnjo. Četrta industrijska revolucija gradi na tretji. Poznamo jo kot digitalno revolucijo, ki se pojavlja od sredine prejšnjega stoletja. Zanjo je značilna fuzija tehnologij, ki briše sledi med fizično, digitalno in biološko sfero.

Četrta tehnološka revolucija, bo bistveno spremenila način našega življenja, dela in odnosov med ljudmi. Po svojem obsegu, potencialu rasti in kompleksnosti bo transformacija družbe takšna, kot je človeštvo še ni doživelo. Danes še ne poznamo njene celotne dimenzije, vemo pa, da morajo biti odgovori nanjo celoviti, integrirani in razumljivi. Vključevati morajo vse deležnike v družbi, iz javnega in zasebnega sektorja, iz akademske sfere in civilne družbe.

Cilj nacionalnega posveta je bil, da o izzivih, ki jih pred Slovenijo postavlja četrta industrijska revolucija spregovorijo predstavniki pristojnih ministrstev, gospodarstva, inštitucij znanja, strokovne in civilne družbe.

Categories

Pozdravni nagovor

Panel: Družba v četrti industrijski revoluciji

Panel: Podjetja v četrti industrijski revoluciji

Panel: Slovenski izdelovalci

1204 views, 05:16  
flagOblikovanje zaključkov posvetaOblikovanje zaključkov posveta
Aleksander Zidanšek, Tadej Slapnik Aleksander Zidanšek, Tadej Slapnik

Write your own review or comment:

make sure you have javascript enabled or clear this field: