Matej Potokar
search externally:   Google Scholar,   Springer,   CiteSeer,   Microsoft Academic Search,   Scirus ,   DBlife

Description

Matej Potokar je generalni direktor Microsofta Slovenija od leta 2007. Ob tem deluje kot član sveta organizacije CEEMAN, združenja za razvoj menedžmenta v Jugovzhodni Evropi, ki združuje direktorje uglednih izobraževalnih institucij in uspešnih podjetij iz 42 držav Evrope, obeh Amerik in Azije. Je tudi podpredsednik Sveta Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji in član Sveta Ekonomske fakultete v Ljubljani. Microsoft Slovenija si je pod njegovim vodstvom v tekmovanju Zlata nit dve leti zapored prislužilo naziv najboljšega zaposlovalca. Deluje tudi kot mentor nekaterim obetavnim študentom ekonomije in podjetništva, ki jim pomaga in svetuje pri njihovem profesionalnem razvoju.

Microsoftu se je pridružil leta 2003 in je do leta 2007, ko je postal njegov direktor, opravljal različne regionalne vodstvene funkcije. Vodil je skupino za storitve v regiji Srednje in Vzhodne Evrope, in pred tem skupino za storitve v regiji Adriatik in Jugovzhodna Evropa.

Pred prihodom v Microsoft je bil zaposlen v podjetju Intertrade ITS, najprej kot svetovalec in vodja projektov, kasneje kot vodja poslovne skupine znotraj podjetja, potem pa je napredoval do pomočnika direktorja in nazadnje do generalnega direktorja družbe.

Diplomiral je na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani, svoja znanja s področja tehnologije je kasneje dopolnil s študijem MBA na Univerzi v Kansasu, ZDA.

Tekoče govori angleško, hrvaško in srbsko, pogovorno tudi nemško. Živi v Lescah, prosti čas preživlja z družino, je navdušen motorist in rad igra košarko in nogomet.


Lectures:

introduction
flag Welcome address
as author at  11th Forum on Europe: Foresight Conference "The Future of Information Society and Challenges for Good Governance" and Preparatory Workshop "Western Balkan Futures: Foresight 2020 Project", Bled 2010,
2405 views
  opening
flag Welcome and opening remarks
as author at  CeGD eGovernance Academy Seminar Series (SEeHealth): The Roadmap from Concept to Practice, Ljubljana 2010,
2431 views
lecture
flag Panel discussion Corporate Views on Global Crisis: Threats and Opportunities
as author at  17th CEEMAN Annual Conference “Local Responses to Global Crisis”, Riga 2009,
2608 views
  opening
flag Uvodni nagovor g. Matej Potokar
as author at  10th Forum on Europe / Foresight Conference - The Role of Culture in Knowledge Society: Contribution to the European Year of Creativity and Innovation, Bled 2009,
2798 views