Marko Kryžanowski
homepage:http://www.petrol.si/index.php?sv_path=201,205,206,324
search externally:   Google Scholar,   Springer,   CiteSeer,   Microsoft Academic Search,   Scirus ,   DBlife

Description

Marko Kryžanowski je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, zaključil je tudi predsedniški MBA poslovne šole IEDC. Večji del svoje poslovne kariere je posvetil avtomobilizmu.

Svojo službeno pot je začel v M&K kot vodja prodaje, po štirih letih je postal vodja logistike v Renaultu Slovenija. Pozneje se je zaposlil kot direktor trženja v Avtu Triglav, ki je bil zastopnik in distributer avtomobilske znamke Fiat, Lancia in Alfa Romeo. Od leta 1998 do leta 2005 je bil direktor podjetja AC-Intercar, ki je hčerinsko podjetje družbe Autocommerce, d.d. in zastopnik podjetja DaimlerChrysler AG v Sloveniji. 1. decembra 2005 je bil imenovan za predsednika uprave družbe Petrol.

V svoji karieri se je vedno srečeval z mednarodnimi globalnimi podjetji in se posvečal mednarodnim poslovnim tokovom. Bogate izkušnje in znanja na tem področju redno prenaša v slovensko poslovno okolje. Marko Kryžanowski je tudi predsednik Slovenskega nacionalnega naftnega komiteja Svetovnega naftnega sveta (SNNK-WPC), podpredsednik Slovenskega nacionalnega komiteja Svetovnega energetskega sveta (SNK-WEC) in član skupščine OME – Organizacije mediteranskih energetskih družb. Je tudi častni konzul države Monaco. Aktiven je v športu, saj je predsednik Kajakaške zveze Slovenije.


Lectures:

debate
flag Panel discussion 2
as author at  Business Club Socius / Poslovni klub Socius,
together with: Borut Jamnik, Aleš Hauc, Tadej Tufek, Peter Tevž,
3279 views
  lecture
flag Projekti energetske učinkovitosti kot alternativni poslovni model
as author at  Conference on Climate Change: An Opportunity for Growth, Brdo pri Kranju 2007,
2928 views