Marjeta Novak
homepage:http://humus.si/kdo_smo/marjeta_novak/
search externally:   Google Scholar,   Springer,   CiteSeer,   Microsoft Academic Search,   Scirus ,   DBlife

Description

Komunikologinja mag. Marjeta Novak si je prve delovne izkušnje nabirala še v študentskih časih kot britanska turistična predstavnica ter stevardesa, nato pa je po diplomi iz novinarstva in angleščine (ter s spričevalom iz nizozemščine) deset let delovala kot samostojna svetovalka za komuniciranje z zunanjimi in notranjimi javnostmi.

Zasebno, študijsko ali poslovno je obiskala več kot 40 držav. Spoznanja iz delovanja v mednarodnem okolju (na korporativnem, diplomatskem in humanitarnem področja) je prelila v poklic: kot svetovalka, predavateljica, mediatorka in moderatorka pomaga posameznikom in skupinam izboljšati sodelovanje v medkulturnem okolju. S tega področja je tudi magistrirala na ljubljanski Fakulteti za družbene vede.

Spodbujena z izzivi sodelovanja z mladimi vse bolj uspešno raziskuje tudi optimalne načine sodelovanja med generacijskimi subkulturami v podjetjih, organizacijah in družinah.

Kot izkušena skupinska moderatorka aplicira in promovira sodelovalne načine izboljševanja procesov, ki temeljijo na zaupanju v moč in modrost skupine pri reševanju izziv v organizacijah ter povsod, kjer se srečajo raznoliki interesi in cilji.

V zadnjih letih pri svojem delu zlasti gradi na konceptih povezovalnega komuniciranja po dr. Rosenbergu ter optimizacije sodelovanja z identificiranjem, razvijanjem in mobiliziranjem notranjih moči (appreciative inquiry).

Marjeta je aktivna članica Društva moderatorjev Slovenije ter krovne medkulturne organizacije SIETAR. V povezavi s Slovensko filantropijo je razvila koncept korporativnega prostovoljstva za slovensko okolje. Enako kot Robert tudi Marjeta približno 10 % svojega časa prostovoljsko nameni za pro bono izobraževalne projekte na humanitarnem področju.

Skupaj z Robertom Kržišnikom živi v živahni sestavljeni družini s tremi najstniki, mačko, želvo in živo rdečim kombijem, preurejenim v avtodom. Marjeta in Robert sta tudi avtorja priročnika za ustvarjalno družinsko življenje Starši nove generacije.


Lectures:

lecture
flag Samosočutje: ljubeč notranji objem v najhujših razmerah
as author at  Cikel predavanj za boljše življenje z naslovom Pozitivna psihologija, Ljubljana,
4398 views
  lecture
flag Nenasilna komunikacija: romantična ideja ali nova paradigma odnosov
as author at  Cikel predavanj za boljše življenje z naslovom Pozitivna psihologija, Ljubljana,
together with: Robert Kržišnik,
4974 views
lecture
flag Unleashing the Potential Blocked in Negativity
as author at  International Conference the Power of Innovative Ecosystems, Ljubljana 2011,
3556 views