Bogomir Kovač
homepage:http://www.ef.uni-lj.si/en/lecturers/lecturer.asp?id=41
search externally:   Google Scholar,   Springer,   CiteSeer,   Microsoft Academic Search,   Scirus ,   DBlife

Description

Prof. dr. Bogomir Kovač je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani iz markistitične ekonomije magistriral leta 1979, doktoriral pa leta 1985. Do konca osemdesetih let je bil eden vodilnih teoretikov marksistične ekonomije in samoupravljanja v Sloveniji. Bil je član Zveze komunistov Slovenije. Leta 1985 je postal profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in gostujoči profesor na ekonomskih fakultetah v Beogradu in v Splitu. Leta 1987 je postal član komisije predsednika Zveznega izvršnega sveta (ZIS) Jugoslavije Branka Mikuliča, ki je pripravljala reforme centralno-planskega socialističnega gospodarstva v Jugoslaviji.

Zaradi neuspeha reform je bila komisija razpuščena. Leta 1989 je postal član komisije ZIS, ki ga je vodil Ante Markovič. Pripravljala je nove gospodarske reforme. Komisija je razpadla leta 1991, z razpadom Jugoslavije. Stranka Liberalne demokracije Slovenije (LDS) je Bogomirja Kovača leta 1992 imenovala za predsednika Ekonomskega sveta pri vladi Republike Slovenije. Na položaju predsednika je bil do leta 1996.

Dr. Kovač je bil leta 1996 kandidat stranke LDS na predsedniških volitvah, vendar ni bil izvoljen. Je član Liberalne akademije in Foruma za levico. Piše politično ekonomske komentarje za časnike Delo, Mladina in Finance. (vir: Slovenska Wikipedija)


Lecture:

debate
flag Kako bomo preskočili v prvo ligo?
as moderator at  Jesensko srečanje Združenja Manager ,
together with: Matjaž Čadež, Sonja Gole, Matjaž Lukač, Darja Radić, Iztok Seljak,
3667 views