Event: Conferences » Other » 30. obletnica članstva Slovenije v UNESCU 30. obletnica članstva Slovenije v UNESCU

View orderType of content

 
 
 
 
 
 

Language

 
 
 
 
 
 
 

Year

From:
To:

 


...Search a Keyword

 
 
event header image

30. obletnica članstva Slovenije v UNESCU

Slovenija je postala članica Organizacije Združenih narodov 22. maja 1992. S tem dejanjem se je zaokrožil proces osamosvajanja Slovenije ter uveljavljenja njene državnosti, dokončno je bilo potrjeno, da Slovenija suverena, enakopravna in priznana, polnopravna članica mednarodne skupnosti.

Unescova družina v Sloveniji je v treh desetletjih narasla na skoraj 30 UNESCO območij, spomenikov in designacij v Sloveniji. Od UNESCOVIH označb je zagotovo najbolj prepoznaven in prestižen Seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Obstaja pa še vrsta drugih programov in aktivnosti, ki predstavljajo okvir za uravnotežen in usklajen pristop k varovanju kulturne dediščine in naravnih vrednot na svetovni ravni. Posebej bi rad izpostavil izjemno aktivno in prepoznavno slovensko mrežo UNESCU pridruženih šol ter dolgoletno in uspešno delovanje nacionalnih odborov UNESCOVIH medvladnih in mednarodnih znanstvenih programov.

Več informacij na strani 30. obletnica članstva Slovenije v UNESCU

Categories

Reviews and comments:

Comment1 WPS website, November 1, 2022 at 1:24 p.m.:

WPS website is a true treasure for college students who are short of time for accomplishment of difficult academic projects. Detailed reviews, based on personal experience enlighten the most critical facts.

Write your own review or comment:

make sure you have javascript enabled or clear this field: