Življenjski cilji morajo biti postavljeni previsoko, sicer zaradi pomanjkanja motivacije niso uresničljivi

author: Ivo Boscarol, PIPISTREL d.o.o.
published: Jan. 15, 2009,   recorded: November 2007,   views: 4264
Categories

Related Open Educational Resources

Related content

Report a problem or upload files

If you have found a problem with this lecture or would like to send us extra material, articles, exercises, etc., please use our ticket system to describe your request and upload the data.
Enter your e-mail into the 'Cc' field, and we will keep you updated with your request's status.
Lecture popularity: You need to login to cast your vote.
  Bibliography

Description

Ivo Boscarol meni, da ima človek v življenju eno samo ključno dilemo, tako v osebnem življenju kot na poslovnem področju: Ali uspeti ali biti poraženec! Da je možno uspeti s prepričanjem vase ter nekonvencionalnim razmišljanjem, je dokazal na več področjih. Od umetniške fotografije, tiskarstva, letalstva, do podjetništva in politike.

Kako združiti osebno zadovoljstvo s poslovnim uspehom, nam bo predstavil s svojo življenjsko zgodbo.

V podjetništvu sta pogum in drugačnost pogoja, ki privedeta do inovativnega tržno zanimivega koncepta, ki pa mu mora biti podrejeno vse: od designa, razvoja, do materialov, tehnologij in organizacije proizvodnje. Iz ideje je z lastnim znanjem in denarjem ustvaril visokotehnološko podjetje, katerega letala postavljajo nove letalske standarde, zmagujejo na svetovnih prvenstvih in jim celo ameriška agencija NASA priznava, da so najboljša na svetu.

Dokazal je, da je možno tudi v nekonkurenčnem podjetniškem okolju male države uspeti v svetovnem merilu na tehnološko najzahtevnejšem področju, kot je letalstvo, z inventivnostjo, lastnim razvojem, blagovno znamko ter prenosom znanja v gospodarstvo.

V teh dneh podjetje Pipistrel predstavlja ob svoji 20 letnici delovanja dve pomembni novosti: prvo dvosedežno jadralno letalo na svetu s pomožnim motorjem na električni pogon ter lasten 2.400 m2 velik razvojni center za raziskave, razvoj ter aplikativno tehnologijo.

Link this page

Would you like to put a link to this lecture on your homepage?
Go ahead! Copy the HTML snippet !

Reviews and comments:

Comment1 Franc Škrila, January 8, 2010 at 10:10 p.m.:

Spoštovani g. Ivo Boscarol,
Čestitam vam k vašim uspehom in vam istočasno sporočam, da vas z pravim užitkom poslušam v raznih oddajah in se z vami v celoti strinjam. Moje podjetje ima v prodajnem programi vrhunsko kvalitetna orodja, ki vam lahko močno povišajo produktivnost in pocenijo stroške izdelave.
V rilogi vam bom poslal nekaj filmov obdelav z našimi orodji, če mi bo uspelo. Bil bi pa zelo vesel, če bi bilo možno, da vam pridemo zadevo predstavit. Nismo samo trgovci, ampak svojim kupcem nudimo brezplačno tehnično pomoč in svetovanje. Najpomemembnejši prgram za vas so orodja MITSUBISHI. Se priporočamo za predstavitev. S spoštovanjem!

Write your own review or comment:

make sure you have javascript enabled or clear this field: