Event: Conferences » External contributions » President of the Republic of Slovenia President of the Republic of Slovenia

View orderType of content

 
 
 
 
 
 

Language

 
 
 
 
 
 
 

Year

From:
To:

 


...Search a Keyword

 
 
event header image

UP RS - President of the Republic of Slovenia   

President of the Republic of Slovenia

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk ima za sabo bogato akademsko in diplomatsko kariero. Dr. Danilo Türk je avtor številnih študij, člankov in drugih znanstvenih publikacij. Kot profesor mednarodnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani se je dolga leta posvečal raziskovalnemu in pedagoškemu delu. Dr. Türk je svoje znanje več let izkazoval tudi na diplomatskem parketu. Sprva kot veleposlanik Republike Slovenije pri Združenih narodih, nato pa kot pomočnik za politične zadeve generalnega sekretarja ZN Kofija Anana. Tako v Sloveniji, kot tudi v okviru Organizacije združenih narodov se je vrsto let posvečal prizadevanjem za varstvo človekovih pravic in bil eden vidnih mednarodnih ekspertov na tem področju. Prav zaradi bogatih akademskih izkušenj podkrepljenih z dolgoletnim delom v vrhu Organizacije združenih narodov predsednika k sodelovanju kot gostujočega predavatelja vabijo najuglednejše domače in svetovne ustanove. Urad predsednika republike v okviru svojih prizadevanj za čim boljšo obveščenost javnosti o dejavnostih predsednika del njegovih govorov tudi posname in objavlja na spletni strani http://www.up-rs.si.

V želji slediti ideji oz. poslanstvu strani VideoLectures.NET - deliti znanje in izmenjevati ideje - se je predsednik odločil del svojega akademskega opusa deliti tudi z uporabniki pričujoče spletne strani.

Categories

Write your own review or comment:

make sure you have javascript enabled or clear this field: