Tanja Urbančič
homepage:http://www.ung.si/sl/raziskave/center-za-sisteme-in-informacijske-tehnologije/ljudje/
search externally:   Google Scholar,   Springer,   CiteSeer,   Microsoft Academic Search,   Scirus ,   DBlife

Description

Biografija: Tanja Urbančič je doktorirala iz računalništva leta 1994 na Univerzi v Ljubljani s temo s področja umetne inteligence. Podoktorsko usposabljanje je opravila na University of New South Wales, Sydney, Avstralija. Raziskovalno pot je začela na Institutu Jožef Stefan, s katerim še vedno sodeluje kot višja raziskovalna sodelavka na Odseku za tehnologije znanja. V letih od 1996 do 2002 je vodila Center za prenos znanja na področju informacijskih tehnologij na Institutu Jožef Stefan. V obdobju od 2000 do 2003 je koordinirala izobraževalni del evropskega projekta »Data Mining and Decision Support for Business Competitiveness: A European Virtual Enterprise« v 5. okvirnem programu. Od leta 1999 naprej sodeluje z Univerzo v Novi Gorici, kjer je od leta 2002 polno zaposlena in vodi Poslovno-tehniško fakulteto. V obdobju od 2006 do 2010 je vodila tudi Center za sisteme in informacijske tehnologije na Univerzi v Novi Gorici.

Vloga: Tanja Urbančič je izredna profesorica za področje računalništva. Opravlja funkcijo dekanje Poslovo-tehniške fakultete. Je nosilka predmetov Upravljanje znanja in Projekt 2 na magistrskem študijskem programu Gospodarski inženiring ter raziskovalka v Centru za sisteme in informacijske tehnologije, sodeluje pa tudi pri projektu ustanovitve Kariernega centra Univerza v Novi Gorici.

Raziskovalno področje: raziskovalna področja Tanje Urbančič vključujejo modeliranje človekove veščine, odkrivanje znanja s tekstovnim rudarjenjem in upravljanje znanja s poudarkom na aplikacijah, še zlasti v medicini, zdravstvu in izobraževanju.


Lectures:

lecture
flag Master in Leadership in Open Education
as author at  Open Education Eduscope 2020,
together with: Dominic Orr, Larry Cooperman, Tel Amiel, Mitja Jermol,
12 views
  lecture
flag Welcome address
as author at  Open Education Eduscope 2020,
together with: Silvo Škornik, Mitja Jermol,
4 views
lecture
flag Welcome by the OE4BW program chairs
as author at  Open Education Eduscope 2020,
together with: Mitja Jermol,
19 views
  panel
flag OPEN EDUCATION IN ASIA
as author at  Open Education Eduscope 2020,
together with: Jayashree Shinde, Sameer Sahasrabudhe, Zoraini Wati Abas, Shironica P. Karunanayaka, Paulina Pannen, Mitja Jermol,
6 views
panel
flag Eduscope Highlights, Summaries, Closing
as author at  Open Education Eduscope 2020,
together with: Sameer Sahasrabudhe, Paulina Pannen, Jayashree Shinde, Shironica P. Karunanayaka, Zoraini Wati Abas, Chrissi Nerantzi, Mitja Jermol,
1 view
  lecture
flag Finding Seeds of Future Discoveries in Current Literature
as author at  Knowledge Technologies Symposium on Machine Learning and Computational Creativity, Ljubljana 2013,
2482 views