Hribčki ponižajte se

published: April 5, 2012,   recorded: March 2012,   views: 2530
Categories

Related Open Educational Resources

Related content

Report a problem or upload files

If you have found a problem with this lecture or would like to send us extra material, articles, exercises, etc., please use our ticket system to describe your request and upload the data.
Enter your e-mail into the 'Cc' field, and we will keep you updated with your request's status.
Lecture popularity: You need to login to cast your vote.
  Bibliography

Description

Ideja za ustanovitev ženskega pevskega zbora Andromeda se je porodila pred 14 leti (1997), malo za šalo malo zares, ob kavici in lahkotnem »čveku«, polnem odbitih načrtov in smeha v enem od odmorov za malico na Nacionalnem inštitutu za biologijo. Zakaj pa ne bi imeli še ženskega zbora, ko pa moški Biološki oktet tako dobro uspeva že leta in leta!

Pa smo začele: k sodelovanju smo povabile Marka Tirana, izkušenega zborovodjo in pod njegovim vodstvom smo hitro napredovale. V prvih petih letih obstoja smo naštudirale okrog 50 pesmi, nastopile ob številnih priložnostih in slavjih ter izvedle 4 letne koncerte, na kar smo še danes zelo ponosne. Naš repertoar je že takrat obsegal precej raznoliko glasbo – od obveznih priredb slovenskih narodnih do popularne glasbe, črnskih duhovnih in tradicionalnih pesmi. Pohvale naših poslušalcev pa so nam dajale zagon za naprej.

Nato pa so se nad zborom začeli zbirati temnejši oblaki, saj smo izgubile kar nekaj pevk študentk, ki so diplomirale in se odselile iz Ljubljane, nekaj naših članic pa je žal izdalo zdravje… Tako barčica našega zbora že nekaj časa pluje v premirnih vodah. Oktobra 2009 smo ponovno začutile ogromno željo po petju, druženju in sprostitvi. Izoblikovale smo skupino, ki je obudila stare pesmi, poiskala nove izzive in se ob tem neizmerno zabavala. Nekako si predstavljamo študijsko leto 2009/2010 kot prelomno za ponovno oživitev ženskega zbora Andromeda.

Z našim novim zborovodjem Jernejem Piklom se že veselimo prijetnih harmonij!

Zakaj ravno ime "Andromeda"? Ker predstavlja nežno barjansko cvetlico (Andromeda polifolia), prelepo Perzejevo ženo in bleščeče zvezde na nebu!

Link this page

Would you like to put a link to this lecture on your homepage?
Go ahead! Copy the HTML snippet !

Write your own review or comment:

make sure you have javascript enabled or clear this field: