Jugoslav Petković
search externally:   Google Scholar,   Springer,   CiteSeer,   Microsoft Academic Search,   Scirus ,   DBlife

Description

Jugoslav Petković je solastnik in direktor podjetij Domenca in mimovrste=). Od leta 1996 se je v različnih obdobjih ukvarjal z oblikovanjem, programiranjem, internetnim novinarstvom ter vodenjem projektov. V zadnjem času sodobne spletne trende uvaja tako v projekte, ki se jih loteva, kot v vodenje podjetja. Aktualna razmišljanja in izkušnje zapisuje na svojem blogu, pogosto pa ga vidite predavati o svojih največjih kompetencah: spletna prodaja, internetno podjetništvo, HRM, spletne skupnosti in marketing.

Domenca je vodilni ponudnik registracije domen in gostovanja v Sloveniji, v razvojnem oddelku pa so nastali številni inovativni in uspešni projekti, ki jih v podjetju razvijajo za svoje naročnike in za lasten dolgoročni razvoj.

Spletni center sodobnih nakupov mimovrste=) je najbolj priljubljena slovenska spletna trgovina, ki od začetka poslovanja dosega povprečno 70-odstotno letno rast. Hitro rast je kronal naziv bronaste slovenske gazele za leto 2008. Vsak mesec mimovrste=) obišče 300.000 različnih obiskovalcev, ki opravijo več kot 10.000 nakupov v skupni vrednosti preko 1,5 milijona evrov (jesen 2008).

Podjetji sta med prvimi v Sloveniji pridobili certifikat Družini prijazno podjetje, ukvarjanje z zadovoljstvom sodelavcev pa je bilo nagrajeno tudi z dvema zaporednima uvrstitvama med finaliste izbora najboljšega delodajalca Zlata nit. Za svoje projekte sta podjetji prejeli več srebrnih in zlatih nagrad Netko ter ePodjetnik leta.


Lectures:

debate
flag Razprava
as author at  Javni posvet o predlogu sprememb Direktive o ponovni uporabi informacij javnega sektorja 2012, Ljubljana,
together with: Blanka Tivadar (moderator), Mateja Prešern, Zoran Krstulović, Vuk Ćosić, Jože Škofljanec, Metka Fujs, Luka Frelih,
2986 views
  lecture
flag Re-use Open Data: Priložnost za napredek in podjetnost
as author at  Javni posvet o predlogu sprememb Direktive o ponovni uporabi informacij javnega sektorja 2012, Ljubljana,
2631 views
lecture
flag Iz malega zraste veliko - Zgodba o začetkih in izkušnjah pri delu v Domenci in na mimovrste=)
as author at  PHP konferenca 2008,
5046 views