Darja Radić
homepage:http://www.mg.gov.si/en/about_the_ministry/the_head_of_the_ministry/
search externally:   Google Scholar,   Springer,   CiteSeer,   Microsoft Academic Search,   Scirus ,   DBlife

Description

Darja Radić je diplomirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in leta 2001 na isti fakulteti dosegla tudi magistrski naziv. V letih od 1989 do 1994 je bila zaposlena na Občini Jesenice, nato jo je pot vodila v Gradbeno podjetje Grosuplje, d. d., kjer je prevzela vologo kontrolorja gradbenih projektov in notranjih družb.

Konec devetdesetih jo je ponovno pritegnil turizem, ki ga je raziskovala v okviru magistrskega dela. Od začetka 1999 do 2001 je bila direktorica Zavoda za promocijo in razvoj turizma občine Kranjska Gora . Delo je nadaljevala kot državna podsekretarka in vodja Sektorja za turizem ter nato kot sekretarka in vodja Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarstvo RS . Sledilo je vmesno obdobje, ko je bila zaposlena na UP Turistica, Visoki šoli za turizem Portorož. Vlada Republike Slovenije jo je nato novembra 2008 imenovala za državno sekretarko na Ministrstvu za gospodarstvo, julija 2010 pa je bila v Državnem zboru imenovana za ministrico za gospodarstvo.

Kot poudarja, je v programu ministrstva, ki ga usmerja, ključen cilj spodbuditi razvojno aktivnost in izboljšati konkurenčnost slovenskega gospodarstva. Velik pomen daje oblikovanju industrijske politike, pri čemer se povezuje z Gospodarsko zbornico Slovenije: " S skupnim sodelovanjem bomo do konca leta lahko prišli do prave industrijske politike, ki jo država potrebuje.«


Lectures:

debate
flag Kako bomo preskočili v prvo ligo?
as author at  Jesensko srečanje Združenja Manager ,
together with: Bogomir Kovač (moderator), Matjaž Čadež, Sonja Gole, Matjaž Lukač, Iztok Seljak,
3669 views
  lecture
flag Kako lahko država prispeva k konkurenčnosti slovenskega gospodarstva
as author at  Jesensko srečanje Združenja Manager ,
2397 views