Odprta ustvarjalnost: modnost ali prihodnost?

panelist: Rok Deželak, Piratska stranka Slovenije
moderator: Eva Perčič, Memo Institut d.o.o.
panelist: Tilen Sepič
panelist: Maja Bogataj Jančič, Inštitut za intelektualno lastnino (IPI)
published: Dec. 24, 2014,   recorded: October 2014,   views: 1889
Categories

Related Open Educational Resources

Related content

Report a problem or upload files

If you have found a problem with this lecture or would like to send us extra material, articles, exercises, etc., please use our ticket system to describe your request and upload the data.
Enter your e-mail into the 'Cc' field, and we will keep you updated with your request's status.
Lecture popularity: You need to login to cast your vote.
  Bibliography

Description

Načrt, izdelan na odprtokodnem programu. Objekt, izdelan na 3d tiskalniku, ki je sestavljen iz delčkov, stiskanih na drugem 3d tiskalniku. Objekt, ki šele v kombinaciji z drugimi objekti dobi funkcijo. Številne funkcije, ki jo kombinacije objektov omogočajo in ki se rojevajo šele v prihodnosti z raznolikimi potrebami in vizijami najrazličnejših uporabnikov.

Je odprta ustvarjalnost zgolj igračkanje velikih otrok ali že živimo revolucijo produkcije? Kje in na kakšen način je v tem kontekstu oblikovalska ter arhitekturna stroka in praksa? Kakšne so priložnosti in pasti odprtega ustvarjanja?

O tem in še o marsičem so na okrogli mizi spregovorili:

- dr. Maja Bogataj Jančič, ustanoviteljica IPI, Inštituta za intelektualno lastnino, ki je med drugim vodila projekt Creative Commons Slovenija,
- industrijski oblikovalec Tilen Sepič, ki je na BIO50 mentoriral skupino Hekanje gospodinjskih aparatov in je tudi soustanovitelj Poligon Maker Lab-a, ter
- predsednik Piratske stranke Slovenije Rok Deželak, v preteklosti tudi član glasbenega kolektiva The Stroj (danes Stroj Machine), kjer je spoznaval in dodeloval koncepte ponovne rabe stvari v namene umetniškega ustvarjanja.

Okroglo mizo je vodila Eva Perčič, neodvisna raziskovalka novih ekonomskih modelov in kreativnih skupnosti ter soustanoviteljica iniciativ Slovenia Coworking in Slovenia Crowdfunding ter kreativnega centra Poligon.

Link this page

Would you like to put a link to this lecture on your homepage?
Go ahead! Copy the HTML snippet !

Write your own review or comment:

make sure you have javascript enabled or clear this field: