Pogovor o knjigi Mon cher ami: neobjavljena pisma Srečku Kosovelu (Goriška Mohorjeva družba, 2007)

author: Tatjana Rojc
author: Janez Vrečko, Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani
recorded by: Filozofska fakulteta
published: Feb. 23, 2010,   recorded: December 2009,   views: 5831
Categories

Related Open Educational Resources

Related content

Report a problem or upload files

If you have found a problem with this lecture or would like to send us extra material, articles, exercises, etc., please use our ticket system to describe your request and upload the data.
Enter your e-mail into the 'Cc' field, and we will keep you updated with your request's status.
Lecture popularity: You need to login to cast your vote.
  Bibliography

Description

"Vsaka knjiga ima svojo usodo!" Knjiga Dragi Srečko je lahko zagledala luč sveta, ker je pred mnogimi leti skrbna in ljubeča roka zbrala in spravila v staro in že odrabljeno rjavo potovalko kup pisem, dopisnic in razglednic, ki so ostale v zapuščini prezgodaj umrlega, izredno nadarjenega in rahločutnega brata. Bila je to roka Tončke Kosovel, sestre pesnika Srečka Kosovela. Spravljena pisma in dopisnice so Srečku pisali starši, sestre in brat ter prijatelji in prijateljice. Rjava potovalka je spet mirno čakala in v svojih nedrih hranila vse to gradivo, dokler ga ni prijela v svoje roke prof. Tatjana Rojc", pravi urednik knjige Marko Tavčar. Z dr. Tatjano Rojc, ki je v knjigi poskrbela za temeljito študijo, v kateri je razčlenila Kosovelovo vraščenost v evropski prostor in čas, se je pogovarjal dober poznavalec Kosovelovega opusa, profesor primerjalne književnosti dr. Janez Vrečko.

Besedne postaje sofinancira Javna agencija za knjigo RS.

Link this page

Would you like to put a link to this lecture on your homepage?
Go ahead! Copy the HTML snippet !

Write your own review or comment:

make sure you have javascript enabled or clear this field: