Wheylayer - kisikova pregrada iz sirotke

author: Urška Sušnik Pivk, Lajovic Tuba d.o.o.
published: April 20, 2017,   recorded: March 2017,   views: 658
Categories

Slides

Related Open Educational Resources

Related content

Report a problem or upload files

If you have found a problem with this lecture or would like to send us extra material, articles, exercises, etc., please use our ticket system to describe your request and upload the data.
Enter your e-mail into the 'Cc' field, and we will keep you updated with your request's status.
Lecture popularity: You need to login to cast your vote.
  Bibliography

Description

Lajovic Tuba embalaža, d. o. o., je slovensko podjetje z več kot 90-letno tradicijo proizvodnje aluminijevih in laminatnih tub.

Glavni cilj družbe je kupcem, ki prihajajo večinoma iz farmacevtske, kozmetične, prehrambne in kemične industrije, ponuditi celotno paleto storitev na področju embalaže. Da bi zadržali in povečali svojo konkurenčnost ter sposobnost zagotavljanja novih rešitev, dopolnilnih/dodatnih storitev in novih produktov, v podjetju vedno več sredstev namenjajo za raziskave in razvoj.

S tem namenom je podjetje Tuba kot eden izmed partnerjev MSP sodelovalo pri projektu Wheylayer, ki je bil financiran s strani programa FP7. V okviru projekta so oddali vlogo za patentno zaščito razvitega premaznega postopka, konzorcij pa je tudi registriral blagovno znamko Wheylayer®.

Uporaba tega novega biorazgradljivega materiala lahko prispeva ne samo k nižji porabi energije, ampak lahko privede tudi do popolnoma kompostabilnih rešitev, s čimer se ustvari dodana vrednost za kupce in potrošnike. Poleg tega so v podjetju prepričani, da lahko projekt Wheylayer pomeni dodano vrednost tudi za embalažo, ki se uporablja v kozmetični industriji, kjer je Tuba že močno prisotna.

Link this page

Would you like to put a link to this lecture on your homepage?
Go ahead! Copy the HTML snippet !

Write your own review or comment:

make sure you have javascript enabled or clear this field: