Uvodni nagovor direktorja Instituta Jožef Stefan

author: Jadran Lenarčič, Institut "Jožef Stefan"
published: March 24, 2011,   recorded: March 2011,   views: 3954
Categories

Related Open Educational Resources

Related content

Report a problem or upload files

If you have found a problem with this lecture or would like to send us extra material, articles, exercises, etc., please use our ticket system to describe your request and upload the data.
Enter your e-mail into the 'Cc' field, and we will keep you updated with your request's status.
Lecture popularity: You need to login to cast your vote.
  Bibliography

Link this page

Would you like to put a link to this lecture on your homepage?
Go ahead! Copy the HTML snippet !

Reviews and comments:

Comment1 Konrad Ajster, March 30, 2011 at 11:08 p.m.:

Pozdravljeni!

Lepo sem presenečen, ko sem poslušal govor spoštovanega direktorja inštituta Jožef Štefan, da vsaj enkrat po nekaj desetletjih slišim kritično in samokritično razmišljanje, v zvezi ustvarjalnosti pa naj bo to znanstvenih ali pa izumiteljskih kroničnih problemov, ki nikogar ne zanimajo, a vsi si želimo napredka, medtem pa sam predpostavljam, da nihče niti ne ve, od kje sploh nastaja napredek!?

Ali se je o tem sploh kdo vprašal: politik, gospodarstvenik, kulturnik, ali učitelj in profesor, da o medijih sploh ne načenjam teme!?

Vsi menijo, da je napredek le denar , dobra plača, lepo stanovanje, odličen avto pa še kaj, ali nihče ne ve, da se lahko do napredka pride le z novim znanjem in novimi ter boljšimi proizvodi, ki po navadi nam vsem dajejo večji standard in ne le politične obljube o boljšem standardu in podobno!

Sem izumitelj z 11 patentiranih izumov in zasebni raziskovalec raziskave škodljivih vplivov na človeka in okolje, na osnovi katerih se lahko odkrijelo vzrokei za nastajanje vsake bolezeni, kar medicinski znanosti še ni uspelo.

Raziskava je noč in dnevno potekala 18 let, ko mi je uspelo odkriti številne naravne zakone in zakonitosti, na osnovi katerega je možno upravljati s škodljivimi in neškodljivimi energijami ter na tej osnovi zdraviti skoraj vse bolezni brez medicinskih kemikalij, ali pa tudi izdelovati zdravila in medicinske vložke brez alergij, živeti v konstantnem zdravem življenju in še in še!

Veliko sem ponujal raznim ustanovam, medijem, ministrstvu in nobenega odziva, kot da so vsi zdravi v Sloveniji in da cenejše in kvalitetnejše zdravljenje nikogar sploh ne zanima!

Kot izumitelj sem en od enajstih izumov delno razvil, s katerem bi v tem obdobju energetske in ekološke krize rešil in zmanjšal potrošnjo vsaj za 50% pogonske energije in še mnogo več tudi zmanjšal učinek škodljivih izpušnih plinov, čeprav je že prvi prototip skoraj dogotovljen, potrebujem še dosti sredstev za vse preizkuse in izboljšave, vendar z mojimi dohodki, je to nemogoče!

Tudi ta izum sem ponudil na vse možne naslove in skoraj brez odgovora, čeprav sem prejel na razstavah visoka priznanja in odlikovanja, toda od teh priznaj ne bo nikoli nobene koristi vse dotlej dokler ne bo izum praktično pripravljen za masovno proizvodnjo, vendar se tega odgovorni bojijo, ker nimajo znanja za razumevanje novih stvaritev!

No in nazadnje se lahko le še vprašam, ali bi raziskovalce Inštitut Jožef Štefana, sploh zanimale omenjene moje raziskave, z imenom »Biotronika nova veda« in tudi razvoj izuma »Termorotacijski motor na vsa tekoča goriva«, ali pa se tudi njim ne bo dalo odgovoriti??

Pa moj lep pozdrav!
Konrad Ajster


Write your own review or comment:

make sure you have javascript enabled or clear this field: