Špela Baebler
homepage:http://www.nib.si/o-institutu/telefonski-imenik?view=details&id=62
search externally:   Google Scholar,   Springer,   CiteSeer,   Microsoft Academic Search,   Scirus ,   DBlife

Description

Rojena sem bila leta 1973 v Ljubljani. Raziskovalno delo za diplomsko nalogo s področja žlahtnjenja perunik sem opravila na univerzi v Miyazakiju (Japonska). Po diplomi se je zaposlila kot mlada raziskovalka na Nacionalnem inštitutu za biologijo. Aprila 2001 sem zaključila magistrski študij z nalogo s področja produkcije rastlinskih sekundarnih metabolitov, za katero sem prejela Krkino nagrado. V okviru doktorskega dela sem raziskovala izražanje genov v interakciji krompir – virus, z uporabo analize mikromrež in PCR v realnem času. Po doktoratu sem nadaljevala delo na raziskavah interakcije rastlina - virus, po drugi strani pa sem bila vključena v delo na več projektih implementacije analiz z mikromrežami v raziskavah farmacevtske industrije.

Udeležila se je številnih znanstvenih srečanj, med drugim več konferenc in tečajev s področja biotehnologije, sistemske biologije in raziskav interakcij rastlina – povzročitelj bolezni. Na Oddelku za biotehnologijo in sistemsko biologijo Nacionalnega inštituta za biologijo sem odgovorna za nabave večje opreme za molekularno biologijo in vodim vsakoletne večdnevne tečaje PCR v realnem času, ki so odprti tudi za udeležence iz drugih inštitucij. Tekoče govorim angleško (certifikat CAE), sporazumevam pa se tudi v francoščini in japonščini.


Lectures:

lecture
flag Tudi krompir lahko zboli
as author at  Znanost na cesti, znanje in ideje na prepihu, Ljubljana,
together with: Anja Čuček (moderator),
2325 views
  lecture
flag Sistemska biologija / Systems Biology
as author at  Mednarodni posvet Biološka znanost in družba: GENIalna prihodnost - genetika, determinizem in svoboda / International Conference Bioscience and Society: GENIal future – genetics, determinism and freedom,
2909 views