Transpektive: Dan vidnosti transspolnih oseb – transspolnost v literaturi

panelist: Suzana Tratnik
panelist: Salome
panelist: Anja Koletnik, Zavod Transfeministična Iniciativa TransAkcija
moderator: Eva Gračanin
published: April 4, 2016,   recorded: March 2016,   views: 1572
Categories

Related Open Educational Resources

Related content

Report a problem or upload files

If you have found a problem with this lecture or would like to send us extra material, articles, exercises, etc., please use our ticket system to describe your request and upload the data.
Enter your e-mail into the 'Cc' field, and we will keep you updated with your request's status.
Lecture popularity: You need to login to cast your vote.
  Bibliography

Description

Na Dan vidnosti transspolnih oseb (Transgender Day of Visibility – TDoV), ki se po svetu obeležuje vsako leto 31. marca, smo pripravili tretji dogodek iz cikla Transpektive, in sicer na literarni večer Transspolnost v literaturi.

Dan vidnosti transspolnih oseb je, med drugim, dan posvečen proslavljanju obstoja in dosežkov transspolnih oseb, zato bomo skupaj z gostjami_i pregledale_i večino obstoječe literature s tematikami transspolnosti v slovenskem jeziku.

Pogovarjale_i smo se s Salome, protagonitsko prve biografije o transspolni ženski v Sloveniji, z Anjo Koletnik, aktivistko_om za tematike transspolnosti iz Zavoda TransAkcija in s Suzano Tratnik, pisateljico in prevajalko, ki je med drugim v slovenščino prevedla nekatera osrednja dela transspolnih študij, transfeminizma in študij spolov avtoric_jev Kate Bornstein, Leslie Feinberg, Pat Califia, Judith Butler itd. Pogovor je moderirala Eva Gračanin.

Dogodek je bil hkrati predstavitev nove publikacije Vsi spoli so resnični, obširne brošure, ki naslavlja večino bistvenih področjih v življenju transspolnih in cisspolno nenormativnih besed, ki so jo prevedle_i in priredile_i Ana Grm, Anja Koletnik in Martin Gramc, izdalo pa jo je Društvo Legebitra.

Link this page

Would you like to put a link to this lecture on your homepage?
Go ahead! Copy the HTML snippet !

Write your own review or comment:

make sure you have javascript enabled or clear this field: