Pozitivna psihologija – orodje za boljše življenje

author: Aleksander Zadel, Inštitut za osebni razvoj Corpus, Anima, Ratio
published: Dec. 25, 2019,   recorded: December 2019,   views: 758
Categories

Related Open Educational Resources

Related content

Report a problem or upload files

If you have found a problem with this lecture or would like to send us extra material, articles, exercises, etc., please use our ticket system to describe your request and upload the data.
Enter your e-mail into the 'Cc' field, and we will keep you updated with your request's status.
Lecture popularity: You need to login to cast your vote.
  Bibliography

Description

Dr. Aleksander Zadel, psiholog, je leta 2013 otvoril 1. sezono cikla predavanj pozitivne psihologije v Ljubljani. Njegovo tedanje predavanje je še danes aktualno in najbolj gledano predavanje pozitivne psihologije na Videolectures. Aleksander Zadel zna zapletene znanstvene ideje razložiti na vsakodnevnih primerih iz življenja. S kančkom humorja pa poslušalce povabi h globljemu razmisleku o sebi in o svojih odnosih z drugimi ljudmi. S svojim poglobljenim poznavanjem pozitivne psihologije bo otvoril tudi 1. novogoriški cikel predavanj.

Pozitivna psihologija se ukvarja z bistvom človekovega blagostanja. Ponuja ne le razmislek, temveč ugotovitve in priporočila za celostni razvoj posameznika in njegove osebnosti.

S spoznanji pozitivne psihologije lahko načrtujemo učinkovit prehod preko posameznih razvojnih faz življenja. Ključna prednost pozitivne psihologije pa je, da nam omogoča postaviti trdne temelje, na katerih lahko vzpostavljamo in vzdržujemo kakovostne medosebne odnose (in odnos s seboj), ki so glavna garancija za duševno zdravje in osebno blagostanje.

Link this page

Would you like to put a link to this lecture on your homepage?
Go ahead! Copy the HTML snippet !

Write your own review or comment:

make sure you have javascript enabled or clear this field: