Event: EU Supported » European Data Science Academy (EDSA) » Festival odprtih podatkov javnega sektorja (FOP), Ljubljana Festival odprtih podatkov javnega sektorja (FOP), Ljubljana

View orderType of content

 
 
 
 
 
 

Language

 
 
 
 
 
 
 

Year

From:
To:

 


...Search a Keyword

 
 
event header image

Festival odprtih podatkov - Ljubljana   

Festival odprtih podatkov javnega sektorja (FOP), Ljubljana

Ministrstvo za javno upravo (MJU) vsako leto organizira Festival odprtih podatkov javnega sektorja. Poglavitni namen festivala je pospešiti proces odpiranja podatkov in njihove ponovne uporabe.

Prepričani smo, da je potrebno podatke javnega sektorja dati na voljo v kar največji meri, vedno, kadar zaradi varstva osebnih ali poslovnih interesov to ni sporno, tako za nepridobitni kot pridobitni namen. V zasledovanju trendov odpiranja podatkov javnega sektorja je bil decembra 2016 zasnovan novi nacionalni portal odprtih podatkov - OPSI, ki predstavlja hrbtenico t.i. ekosistema odprtih podatkov, preko katerega želimo spodbuditi uporabo odprtih podatkov s strani zasebnega sektorja, nevladnih organizacij in medijev za spremljanje dela institucij, za naslavljanje okoljskih in družbenih izzivov ter za razvoj novih digitalnih storitev. Na tej osnovi želimo v prihodnje še posebej spodbuditi tudi podatkovno analitiko s strani javnih uslužbencev, novinarjev, nevladnih organizacij, študentov in dijakov. V sklopu Festivala odprtih podatkov 2016/2017 (že drugega po vrsti) smo zato še okrepili sodelovanje s fakultetami na temo ponovne uporabe podatkov javnega sektorja.

V letošnjem študijskem letu je MJU sodeloval z Univerzo v Ljubljani, Fakulteto za računalništvo in informatiko (FRI) in Fakulteto za upravo (FU).

Categories

Festival odprtih podatkov 2018

Festival odprtih podatkov 2017

465 views, 10:50  
flagUvodni nagovorUvodni nagovor
Boris Koprivnikar Boris Koprivnikar
468 views, 06:56  
flagUvodni nagovorUvodni nagovor
Genovefa Ružić Genovefa Ružić

Festivala odprtih podatkov 2016

1051 views, 01:06  
flagUvodUvod
Janez Stare Janez Stare
912 views, 07:53  
flagUvodUvod
Boris Koprivnikar Boris Koprivnikar

Write your own review or comment:

make sure you have javascript enabled or clear this field: